11 Mart 2013 Pazartesi

Butik kurabiye yaptım =)


Aslında bu merakım pek de yeni değil!

Daha önce merakımdan evde bir deneme yapmıştım fakat yayınlamaya üşenmiştim her zamanki gibi!

Geçen sefer şeker hamurunu marshmallow şeker kullanarak kendim yapmaya çalışmış ve tırmalaya tırmalaya kurabiyelerimi süslemiştim. Bu sefer internet üzerinden hazır şeker hamuru satın aldım ve oh misler gibi kolay bir şekilde işimi gördüm.


İnternetten aldığım ürünlerden bazıları:


İlk başta kurabiyelerimi yaptım ve soğumasını bekledim. Fakat ne yazıkki birçoğu yamuk yılık oldu sanırım açarken orantılı olamamışım.



Sonrasında aldığım desenli merdaneler vasıtasıyla açtığım şeker hamurlarını (şeker hamurunu önce elimizde yumuşatıyoruz) kurabiye kalıbımızla keserek azıcık bal sürmek suretiyle kurabiyemize monte ediyoruz.



 Ben bu kurabiyeleri kızım için misafirliğe gelen arkadaş ve misafirlere sunmak üzere hazırladığım için üzerlerine yazı ile "Buse" yazarak isme özel hale getirdim.



Süsleme işlemi tamamlanan kurabiyeleri küçük poşetlere koyarak kurdelelerle bağladım böylece daha şirin bir görünümü oldu.




Ve misafirlerim geldiğinde sunmak üzere şık bir tabağa sergiledim.


Eğer ilginiz varsa bu konulara elinizi korkak alıştırmayın ve direk girişin derim. Birçok kişi gözünde büyüttüğü için yapamıyor, inanın 1-2 denemeye bakıyor. Şimdiden afiyet olsun :)





4 yorum:

  1. nası beceriklisin bravo sana! bi de aman bebeğim var hiç bişey yapamıyorum diyen anneler var demek ki yapılıomuş :) eline sağlık canımm!

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim canım =) Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum;)

    YanıtlaSil
  3. Bende şeker hmuruyla pastalar kurabiyeşer yapmak istiyorum 2 sene oldu bu hayalim ama hiç etrafmda yapan olmadıgı icin kursada gitme sansım olmadıgı ıcın cesaret edemedim. Simdi gördüm ya cok sevindim. Peki malzemeleri nerden alabilirim istanbulda yaşıyorum ben. Sürekli gidip alabilmek istiyorum. Kredi kartım yok internetten alamam çünkü. Ellerine sağlık çok güzeller. Buse inanılmaz şanslı gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben internetten satın alıyorum.istanbulda pasta malzemeleri satan yerlerde bulabılırsın.ist bilmediğim için yer veremiyorum :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...