28 Mart 2013 Perşembe

Lohusa Piçkolojisi (Ya da psikolojisi)


Bu aralar sık karşılaştığım sorular var.

Bebeğimin olduğunu duyanların ilk sorusu: Sezeryan mı normal mi?

Bebeğimin nereden çıktığının ne önemi var ki! Bebeğin sağlıklı sen iyimisin sorusu yok tabiki :( Yakın zamanda doğum yapacak insanların bu soruyu sormalarını gayet doğal buluyorum çünkü insanlar bu hissayatı merak ediyorlar;acı olacak mı,ağrı olacak mı ,neler hissettim vs vs. Fakat bu soruyu misafirliğe gelen erkekler sorunca biraz komik oluyor :) Ozaman olay beceriksizliğe vuruluyor. 

Yani 

Soru:Doğum nasıl oldu?
Cevap:Sezeryan

olunca karşıdaki bir 

-Hımmmmmmmmmm

çekiyor. Sanki daha önceden 10 çocuk doğurmuş gibi. Bir nevi suçlama oluşuyor. Beceriksiz insan türü yapamadın dimiiiiiiiiiii der gibi =) Bu sefer savunmaya geçme durumu oluyor,yok aslında şöyleydi yok aslında böyleydi. 

Bir de olayın süt kısmı var.

Soru:Süt veriyormusun bebeğine?
Cevap:Evet

Kınama: Sakın ha mama veriyim deme bebeğine! (Sanki zehirden bahsediyormuş gibi)
Cevap:Arada veriyorum,doktorum bebeği aç bırakmayın anne sütü yetmiyorsa verin dedi.(Bu cevaptan sonra adam öldürmüşsün gibi sert bakışlara maruz kalırsın)

Herkesin bakış açısı tabiki farklı :)

Sevgili anne adayları eğer bu yazıyı okuyorsanız kimsenin olumsuz düşüncelerinin tesirinde kalmayın. Hiç gerek yok. Ağzı olan konuşuyor.Kulaklarınızı tıkayın ve gününüze bakın ;) Kimse sizin ne yaşadığınızı ve neler hissettiğinizi bilemez. Olumlu düşünün olumlu olun ki bebeğinize de pozitif enerjiniz geçsin. 

Sevgiyle kalın :)

1 yorum:

  1. Canım ya... İnsanlarımız her evre de oldukları gibi en ihtiyac duyulan evrede de böyle gerizekalılaşabiliyorlar demekki. Ben normalde çok duygusalım zaten. Birde bebek oldugudnda biri bana a dese z anlar aglar zırlarım cocugumu da etkiler... İnş o zamana kdr biraz deişirim

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...