27 Temmuz 2012 Cuma

Deniz börülcesi de kışın kullanılmak üzere buzlukta yerini aldı


Ankara'ya geldiğimden beri her istediğimi bulamıyorum maalesef :-(

Tatil dönüşü Ege bölgesinden aldığım 1 kg deniz börülcesini önce yıkadım sonra kaynar suda başladım .





Haşlanan deniz börülcesini sıyırarak ayıkladım ve buzdolabi posetleriyle buzluğa gönderdim.







Bunları kullanacağım zaman buzluktan çıkartarak çözülmesini bekliyorum. Limon+koruk ekşisi+zentinyağı ile hazırladığım sosu üzerinde gezdiriyorum ve mezemiz hazır =)  (Bu arada kesinlikle tuz katılmıyor çünkü kendisi oldukça tuzlu.)



Bu sıcakta kışa hazırlık yaptım ya helal olsun bana :-)


Bugün izinliydim ve evdeydim.

Markete giderek birseyler alayım ve evde takılayım derken bu fikrimden vazgeçtim.

Markete gittim.

Alışveriş yaptım ve eve geldim. Aldıklarımın arasında cin biber ve domateste olunca yapılacak şey kusursuz turşu olacaktı .

Malzemeleri yıkadım sırasıyla işlemleri gerçekleştirdim.

Öncelikle aldığım 500gr cin biberi kafasını kesip 2 e böldüm .






4 kiloya yakın domatesi 2 e bölüp elimle rendeledim. Makineden geçiirince cok güzel olmuyor.





Bir bas sarımsağı soyarak 2 parçaya ayırdım .





Rendeledigim domatesin içerisine 1 su bardağı zeytinyağı ile 1 su bardağı üzüm sirkesi ekledim. Bu karışıma 2 çorba kasığı salamura tuz ilave ettim.





Boş cam kavanozları alarak öncelikle diplerine domates koymak suretiyle sarimsak ve biber ilave ederek bu işlemi kat kat devam ettim. En üstte 4-5 cm bırakarak tamamladım.



Ve turşumuz 10 gün açık kalacak arada karıştırılacak sonrada ağızları kapanacak :-)




23 Temmuz 2012 Pazartesi

Bir lila kutu üyeliğinin sonuna gelmiş bulunuyoruz.


Daha önceden kimi ürünlerin deneme boylarını gönderirken içerisine bir de orjinal boy ürün koyan lilakutuya üye oldugumu söylemiştim. Amacım sadece ürünleri markete gitmeden tanımak olduğu için görsel açıdan reklama yer vermedim bugüne kadar. Şuana kadar 5-6 lilakutu gelmiştir. Fakat bu kutulardan sadece 1'inde orjinal boy ürün birinde de orjinal boya yakın bir ürün geldi diğer mini boy ürünlerle beraber. 19TL para değil ama firma bence eksik kalıyor. Zaten internetten kozmetik siparişlerimde firmaların çoğu deneme ürünler gönderiyor ozaman ben neden fazladan para veriyorum diyerek hoooop bugün itibariyle ayrılmış bulunuyorum. Google amca ile yaptığım bir sohbete göre benimle aynı fikirde bulunan birçok blogger varmış! Neyse buraya kadar kısmetmiş.

20 Temmuz 2012 Cuma

Ramazan gelir hoş gelir düm tek tek :)

Unuttum sizi zannettiyseniz hoooooop yanıldınız :-) En son tatilden sonra neler oldu neler hayatımda. Çok şükür ki degisikliklerin hepsi hayatımı olumlu etkiledi ve benim hayrıma oldu :-)

Arada gene hobisel birseyler yaptım ama fotograf makinamın ekranı kırıldığı için bloga koymak zor gelmeye başladı . Sanırım yakında toparlayıp güzel postlar yayınlayacağım .

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Saglicakla kalın ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...