22 Aralık 2013 Pazar

Buse'nin odasına black out(karanlık) perde seçimi


Merhaba,

Bu postta Buse'nin odası için aldığım perdeden bahsedeceğim.

Normalde oda mobilyasına uygun olarak aşağıdaki fotoğrafta bulunan beyaz tül perde ve krem rengi güneşlik perdesini kullanıyordum.




   Fakat gün geçtikçe Buse'nin uykuya girmesinde zorlanması ve karanlık ortamda daha rahat uyuduğunu farketmem üzere bir arayışa girmiş bulundum. Bir arkadaşımdan duyduğum black out perdelerin uygun olacağını düşündüm ve perdeciye daldım. Ürünleri inceledim. Black out denilen perdeler 3 katmandan oluşuyor ve çeşitli renkleri var. Ürünün alt ve üst katmanı seçeceğiniz renkte ara katmanında ise siyah rengi bulunuyor. Dolayısıyla seçeceğiniz renk sizin tercihinize kalmış. Ben gül kurusu tonlarını tercih ettim ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere yaptırdım. Beyaz tercihim olacaktı ama perdeci beyaz rengin gri tonları gösterebileceğini ve koyu tonların daha karanlık yapacağını belirtmesine rağmen gene pembe tonlarından vazgeçemedim!


   Yukarıdaki fotoğraf gündüz vakti ışık açıkken aşağıdaki fotoğraf ise aynı zamanda ışığı kapattığımda çekildi.(İlk fotoğraflarda aynı zamanda çekildi) Dolayısıyla görüldüğü üzere epey karanlık etkisi oldu.


Dolayısıyla artık daha rahat ve mışıl mışıl uyuması için gerekli ortamı sağladık bakalım umarım faydalı olur.

2 yorum:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...