22 Temmuz 2014 Salı

Bebek bakıcısı ararken nelere dikkat etmeli?


Eğer çalışan bir anneyseniz ve yasal izniniz bitmesine yaklaştıysa çanlar sizin için çalmaya başlamış ve çoktan bir bebek bakıcısı bulmanın zamanı gelmiştir. 

Eğer ki anneler ve kayınvalider gibi aileden biri çıkıp da sahiplenmiyorsa bebeğinizi tamamen şansınız açık bir şekilde bakıcı bulmak zorundasınız.

Bakıcı derken ilk kelime anlamı insanda öcü, cani gibi kötü ifadeler uyandırabilir ve sizi vicdansız anne konumuna sokabilir. Oyuna gelmeyin. Çalışmanız gerekiyorsa çalışın. Etrafınızda bıdı bıdı konuşan çok gereksiz insan olacaktır. Sakın onların söylediklerine itibar etmeyin. Zira akli dengenizi kaybedebilirsiniz.

Birşey varsa vardır yoksa yoktur. Dolayısıyla birşeye ihtiyaç varsa vardır. Yani birinin bebeğinize bakması gerekiyorsa bu sizin için zorunlukluktur. Çevrenizde yine "Aiiiyyy ücretsiz izin de mi alamadın " gibi saçmalayan tipler de olacaktır. Her şeye hazırlıklı olun.

Bu durum biraz şans biraz kısmet biraz da inanç işidir.

* Birden fazla bakıcı adayı ile konuşun. 

* Çalışma saatlerini net konuşun.

* Yapması gerekenleri listeleyin (Unutmayın siz iş veriyorsunuz)

*  Çocuğunuzun kullandığu ilaç vs varsa muhakkak anlatın.

* Sizin dışınızda ulaşabileceği en az 2 numarası daha verin.

* Bebek bakımı dışında evde yemek yada ütü gibi hizmet bekliyorsanız baştan konuşun. (Eve gelen bebek bakıcısında kaba temizlik yapmasını beklemeyin. O sizin bebeğinize bakmaya geliyor! Temizliği o yapacaksa bebeğe kim bakacak?)

* Çoluk çocuk durumunu sorun(Büyük çocuğu varsa sorun değil ama ilköğretimde okuyan çocuk varsa hastalık, toplantı, okul, ders, ödev, karne,yaz tatili sorunları başlıyor ve bitmiyor maalesef)

* İzin planını ve günlük izin durumunu netleştirin.

* Haftasonunda çalışıp çalışmama durumunu kesinleştirin.

*Ne kadar süre (ay,yıl) çalışmasını istediğinizi kesinlikle belirtin.

Aslında bu liste uzar da uzar.

Pinpirikli değilseniz en azından yukarıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanız yeterli olacaktır.

Bebek bakımındaki başarı yada başarısızlık ise çocuğunuzun tepkilerinden anlaşılacaktır.

Ben neden mi bunları yazdım? Benim gibi aynı durumda bulunan annelere önayak olmak ve bu durumun aslında bu kadar zor olmadığını anlatmak için. Vicdanlı insanlarla karşılaşmanız dileğiyle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...