1 Ağustos 2013 Perşembe

5,5 ay sonunda ek gıdaya geçme çalışmalarımız başladı ;)

   5.ci ayımızı geride bırakırken ufaktan ufaktan ek gıdalara başlama kararı aldık . Doktorumuz öncelikle pirinç unu ile yapılan muhallebiyi(hazır olarak mama firmalarının sutlu pirinçli isminde ürünü var yada pirinç ununu alıp tavana hazirlayabiliyorsunuz) mamaya ekleyebilcegimizi söyledi .
 
   90cc mama+30cc sutlu pirinçli karışımını 3 gün arka arkaya günde bir ögün vermeye başlayın dedi. İlk uç gün bunu yemekte zorlanmadık. Sırada sebze haslamalari var. Sebzeleri haslayip bir kaba alıyoruz haşladığımız sudan biraz ilave edip üzerine zeytinyağı döküp catal ile eziyoruz ve bunu günde 1 ögünde olmak üzere yine 3 gün arka arkaya uyguluyoruz. Sebze olarak kabak,havuç,patates ile başlıyoruz. Sonra diğer mevsim sebzelerine geçiyoruz . Sebzeler bitince meyvelere geçiyoruz . Meyveleri de onceleri haslayarak sonraları cam rendede rendeleyerek veriyoruz.
 
 
 
 
   Verdiginizi bebeğiniz yemek zorunda degil zaten deneme yaparak alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini kontrol ediyoruz. Az yiyebilir, tadına bakabilir ya da hiç yemeyebilir. Biz zorlamıyoruz . Yerse yer yemezse yemez , nasıl olsa gunu gelince yiyecek ;) bu arada anne sutu azaldığı için su da vermeye başladık . Hareketli günler bizi bekliyor sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...