19 Temmuz 2013 Cuma

Hatay usulü sürk yapımı


Bir yanımız Hatay yemeklerine yakındır bizim ve dolayısıyla orada yetişen ve pişen yemekleri severiz ;)
 
Kahvaltılarda yada akşam yemeğinde salatalarda kullanmak üzere çökelek peyniri kullanarak baharatla bir karışım hazırlarız,bu postta bunun yapımından bahsedeceğim.
 
Malzemeler:
1Kg Çökelek
2 Yemek Kaşığı Kekik
1 Yemek Kaşığı Kimyon
2 Tepeleme Yemek Kaşığı Tatlı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Genişçe bir tepsiye tüm malzemeleri koyup karıştırıyoruz. Tüm malzemelerin yedirilmiş olması gerekiyor.
 
 
 
 
İyice yoğuruyoruz.

 
Ve karışımdan avuç içine sığacak kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz ve sıkı sıkı top haline getiriyoruz. Genişçe bir fırın tepsisine yaydığımız rulo kağıtlar üzerine yaptığımız topları koyuyoruz ve 1 gün güneşte kurutuyoruz. 1 gün de içeride kurutmaya devam ediyoruz ve kuruyan "Sürk" leri minik buzdolabı poşetlerine koyarak  kullanılmak üzere buzluğa kaldırıyoruz :) Sürk salatası yada zeytiyağlı sürk kahvaltıda hapur hupur yiyoruz:D

 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...