6 Şubat 2016 Cumartesi

Kendi çikolatanı kendin yap😊

Geçen gün gıda çarşısına uğramamla başladı hobilerime geri dönme kararım.
Gıda çarşısında Barmar isimli pastane ürünlerini satan dükkanı keşfetmemle başladı.
Öncelikli olarak şeker hamuru, merdane, kuvertür çikolata ve silikon kalıp almakla başladım. Ayrıca doğum günü içşn Buse ye pepe temalı ürünleri de buradan çok uyguna temin ettim. Gelelelim kendi yaptığımız çikolataya;

Malzemelerimiz: silikon kalıp,küvertür çikolata,fındık ve benmari için kap


Kuvertür çikolatalarımızı bıçakla parçalara ayırıp benmari usulü eritmek üzere cam kaba koyup ocağın altını açıyoruz ve kısa sürede çikolata eriyor .


Eriyen çikolata 5-10dk soğumaya bekletiliyor.


Kapların yarısına kadar çikolata döküp fındık koyuyoruz tam ortasına sonra tekrar üzerini çikolata ile kaplıyoruz .



Nihai durumdaki kalıplarımızı buzdolabına koyuyoruz donmaları için. 1-2 saat sonra çikolatamız yenmek üzere hazır☺


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...