24 Şubat 2014 Pazartesi

Kumkuat Reçeli (Kamkat Reçeli)



www.portakalbahcem.com dan Özge'min gönderdiği tatlı finike portakallarından sonra ağzım sulana sulana internet sitesinde gezinmeye başlayıp kumkuat adındaki meyveyi ve reçelini farkedip almak istedim. İlk defa tadacaktım ama meraktan ölmek üzereydim. Hemen sipariş verdim ve kısa zamanda siparişim kapıma geldi.

Erik büyüklüğünde meyvenin kendisi. Kumkuat,kamkat olarak anılan meyve turunçgillerden geliyormuş. Kabuğuyla yeniyor. Fakat limon gibi küçük çekirdekleri var dikkat etmek gerekiyor. Limon kadar ekşi değil mandalin kadar tatlı değil denilenesi bir tadı ve dokusu var.




Yarım kilo kamkuat kullanarak reçel yapayım dedim. Öncelikle bir tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su ekledim ve bir taşım kaynattım. 15 dk kadar. Çok kaynatınca rengi bozulabiliyormuş.


Kaynayan kamkuatları dinlenmeye bıraktım.


Ve ortaya ikiye çizik atıp çekirdeklerini çıkardım. (Bu en zor kısmıydı!)



Yarım kilo kumkuatı yarım kilo şeker ilave ederek pişirmeye devam ettim ve 20dk kadar pişirip 2 damla limon damlatarak keserek kavonozlara koydum.



2 gün sonra tadına baktım ve oldukça lezzetliydi. :)


Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun



2 yorum:

  1. İlginçmiş, hiç duymamıştım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende merakımdan denedim :) Turunç sevenlerin hoşuna gidebilecek bir tadı var

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...