26 Eylül 2012 Çarşamba

Bebeksel hede hödöler


Aslında çok var olayın gerçekleşmesine.

Heveslerimiz kursaklarımızda kalmasın diye ordan burdan çok hoşumuza giden şeyleri almaya başladık.

Zıbınlar, pofidik patikler, zırtlar pırtlar....

Birçok şey şimdiden tamam gibi, malum kış bebesi olacak bizim kuş ve kar kış götüren Ankara'da gezmek hayal olacak.

Neyse efendim öncelikle bu aldıklarımdan ikisi hakkında isterim bilgi vermeyi.

Bebek arabası: Envayi çeşit araba gördük test ettik ve onaylayamadık maalesef. Ya çok ağır ya çok hantal ya da katlandığında arabamıza sığacak cinsten değildi bir çoğu. Tam yatmayan ve çift yönlü olmayan modeller ağırlıktaymış piyasada. Araştırdık inceledik az da tırmaladık, çift airbag'i olan üstü açılıp kapanan ESR ve ASR'i olan ve fren yapınca zınk diye duran bir modele karar verdik desem de böyle bir bebek arabası olamayacağı gerçeğiyle dudak uçuklatan modellere bakmak durumunda kaldık. Yok artık daha neler, ben almam! dediğim herşeyi bugüne kadar aldığım için gene tükürdüğümü yalamak zorunda kaldım. İnternette fiyatları 1500-2000 ortalamasında olan Quinny Zapp Xtra modelinin siyah rengini aldık. Bu arabaya puset olarak takılan Maxi Cosi pusetin de siyah olanını seçtik. Biz bu iki ürünü toplamda 1000TL gibi bir rakama Özelcan Bebe Mağazasından aldık. Aynı ürün Bebeğim Çukurambar mağazasında da aynı fiyata satılıyordu. Arkadaşlar kampanya yapmışlar biz de erken olmasına rağmen faydalandık. Tabiri caizse bir amuda kalkmıyor bu araba sanırım ben onu da başarabilirim aşağıda arabanın girdiği çeşit çeşit buhranlı haller yer alıyor =)


   

Hatchback arabalara da rahatça sığabileceği aşağıdaki katlanmış resim de görülebilir. Aracımızı bilen arkadaşlar bu olayı test etmedim yanlız internetten aldığım görüntü ile bizim aracın renginin aynı olması tamamen bir tesadüf =))


 


Bu konuda iyi mi yaptık ya da kötü mü yaptık bunu bebik dünyaya geldikten sonra test edip göreceğiz. Bazı bebeiklerin hiç araba kullanmadığı bazılarının ise arabadan inmediği söylentiler arasında , biz tedbiri aldık gerisi küçük hanıma kalmış durumda ;)


Park Yatak : Bu konuda ne gittim geldim anlatamam. Önce kafayı IKEA'nın ahşap yataklarıyla bozmuştum. Uzun süre ona kafayı taktım alıcam diye. Sonra çocuk hareketlenince kafayı çarpar diyen arkadaşların etkisiyle park yatak alırım şekerim moduna geçtim. Velhasıl Özelcan Bebe mağazasına gittiğimizde bunu da halledelim diye düşünerek Chicco Lullaby Lx olan 70*100 ebatındaki park yatağı aldım. Yaşasın oleyyy modunda eve girip ürün yorumlarını kurcaladım.(Bunu en başta yapmam gerekiyordu aklım nerdeyse!) Bir baktım ki 1,5 yaş sonrası bebik boyundan dolayı bu ürünün kullanabilen olmamış! Hemen en yakın arkadaşlarımdan birine sordum ki tesadüf kendisi de aynı modeli kullanıyordu. Bebikinin 1,5 yaşında olduğunu ve artık sığmadığını söyleyince firmayı arayarak yerine başka ürün alacağımı bildirdim.


Bu sefer araştırdım da gittim şekerim! Kraft yeni çıkardığı PR 008 simli modelin Lila versiyonunu sipariş ettik de hay etmez olaydık! Temmuz 26'da başlayan Özelcan Bebe maceramız 25 Eylül'e kadar devam etti. Firma sürekli bir oyalama, bir sipariş gelmedi, ürün yok lagalugasıyla ha geldi ha geliyor yok canım yolda diyerek 1 aya yakın bizimle dalga geçti. Sabrımızın taştığı son noktada ücret iadesi için eşim firmaya gittiğinde kredi kartına iade yapacak elemanımız yok diyerek kuzumu geri göndermişler!Paraları çatır çatır alırken iyi de ah bir de aldıkları gibi geri vermeyi bilseler! Neyse bizle iyi dalga geçtiler sözüm kısası dün talep ettiğimiz park yatağı getirmeleriyle gelmiş gelecek tüm bağlarımızı bu mağaza zincirinden kopardık!!!!!!!!!!!


Ürün 70*120 ebatında ve rengi hakikaten de beklediğimden daha güzel bir tonda çıktı. Bu konu hakkında da sonraları yorum yapma şansım olacak sanırım.

1 yorum:

  1. Bunlar en güzel heyecanlar, hepsi bir aşama, önce bebek ıvır zıvırları, sonra doğduktan sorna, yok gazıymış, yok şusuymuş onun ilaçları vitaminleri, anne sütüydü mamaydı, sorna ek gıdaydı, emekledi, yürüdü, o kadar çok aşamadan geçiliyor ki, gün geliyorum tümü unutuluyor.
    İşte bu bloglar hem bizler için hatırlatma, hem de çocuklarımızın anılarını biriktirmek için harikalar.
    Sevgiler,
    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...