27 Mayıs 2011 Cuma

Telefon kılıfları hemde en kedilisinden



>Bu kılıfları yapalı coook zaman oldu ama acıkcası su blog siteleri yasaklandıgından beri tüm hevesim kacmış durumda :( her neyse, gelelim kılıflara ... Oncelikle kedi deseni cizerek bir kagıda sablon olusturduk ve sonra keceleri keserek kedileri olusturduk. Sonra telefin buyuklugune gore kılıf kestik ve elimizle diktik. Kestigimiz kedi desenuni kılıfa igne iplik kullanarak monteledik. Kedi sevenlere ilham olması dilegiyle...

25 Mayıs 2011 Çarşamba

Ahşap bardak altlıkları gül açtı =)




Zımparalanmış ahşap bardak altlığı objelerini beyaz renkli akrilik boya ile düz boyadım.

Akrilik boya kuruyunca 2 kat halindeki peçeteyi tek kat haline getirerek peçete tutkalı ile dekopaj uygulamasını gerçekleştirdim.

Kuruyan bardak altlıklarını vernikledim şuan kurumayı bekliyorlar..

Sabırsızlıkla kullanmayı bekliyorum...

Takı kutusu sonunda bitti!



   Peçete dekopaj yöntemiyle yapmaya başladığım ahşap kutuyu uzun süre bitirememiştim. Öncelikle ahşap kutunun dış yüzeyini açık sarı (hardal rengine yakın) bir renkle zemin rengini boyadım. Akrilik boya kuruduktan sonra 3 kat halinde bulunan peçeteyi tek kata indirgedim ve peçete tutkalı kullanarak peçeteyi düzenli olarak yerleştirdim. İşlem bittikten sonra sprey vernik ile 3 kat vernikledim.

   Ve ahşap kutum kullanıma hazır durumda, yerini aldı bile :))

İsim tasarımlı yastık ;)


   Bebiş bekleyen bir arkadaşım için küçük bir hediye yapmayı planlıyordum. Aklıma böyle şirin bir fikir geldi. Elimde mor renkli polar kumaş ve çiçek desenli kumaş vardı. Polar yastık kılıfını dikiş makinesi le diktikten sonra kumaşın ters yüzüne kesilmek üzere yazdığım harfleri keserek iğne ve iplik vasıtasıyla monteledim. 'i' harfini süslemek için 3 tane kalp kestim, bu kalpler anne, baba ve tabiki de minik olan da bebişi simgeliyor. İyi günlerde kullanması dileğimle ;)

Benim de lavanta keselerim var artık!

Mağazalara girdiğim de kasalara yakın yerlerde bu aralar sıklıkla görür oldum lavanta keselerini.

Heveslenip alayım dedim ama açıkçası çok pahalı geldi. (1den fazla alınca haliyle pahalı oluyor:(  )

Geçen gün hobi malzemeleri satan bir mağazaya girdiğimde bu keselerin satıldığını gördüm. (Kumaş değil yanlız) Muhtemelenden naylondan oluşan bu keselerin 5 tanesini 1TL'e satıyorlar. Yaklaşık 15 adet aldım.

Bu keselerin içlerini doldurmak için lavantayı da kg ile satıyorlardı. Kilosu 20 TL dı. Bende yaklaşık olarak 200gr aldım yani 4TL gibi bir ücret ödedim.



Evde kullanmadığım küçük bir kürek yardımıyla lavantaları keselere doldurdum .

Keselerden 14 tanesini tıka basa dolu olacak biçimde doldurdum.

Ve tabikide çamaşırların arasında ve banyoda süs olarak şimdiden yerlerini aldılar.

Neticede evi güzel bir lavanta kokusu sardı ;)

Kullanılmayan havluların geri dönüşümü



   Evde kullanmadığım 2 adet üzerinde firma baskısı bulunan havlu vardı. Bunları keçe ile süsleyerek ayak havlusuna dönüştürdüm. Böylece şirin 2 adet banyo havlusuna sahip oldum. Şekilleri kağıda çizip makasla kestim ve keçeleri bu kestiklerim doğrultusunda şekillendirdim. ve iğne iplik kullanarak havlulara monte ettim . Ortaya şirin mi şirin 2 tane havlu çıktı. Nasıl ama güzel olmamış mı?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...