26 Ocak 2014 Pazar

Hande Altaylı -Kahperengi ve Ahmet Şerif İzgören-Bir Türk Zabitinin Anıları


Suana kadar okuduğum en guzel romanlardan biri oldu. Okurken çok keyif aldım roman seven herkese öneririm ;) Beğendiğim yazarların diğer kitaplarını da okuma takıntım oldugundan hemen başka bir kitabını daha sipariş ettim :) Merhamet dizisi bu romandan uyarlanmis izlesemmi diye düşünmüyor değilim :))


Diğer bir kitap ise Ahmet Şerif İzgoren in kitaplarından ;


Bu kitap realitede yaşanmış ve bir Türk subayı olan Muhittin Ergunes bahsediyor. Bir nevi biyografi ama gercek olaylar anlatıldığından dikkat çekiyor .

Siemens Şarjlı Elektrik Süpürgesi

Bebeğim büyüdükte yeni ihtiyaclar belirmeye başladı .

Emekleme ve yürümeye geçiş evresinde yerleri sürekli temiz tutmaya çalışmak için çok uğraşıyorum :)

Buse yattıktan sonra bir telaş ile sanki bütün gün yorulmamis gibi elektrik süpürgesini çıkartıp sonra paspasliyorum. Derkeeen farklı bir çözüm bulmam gerektiğini düşündüm ve baston süpürgeleri araştırmaya başladım . Kablolusu,kablosuzu,sarjlisi, minik supurgelisi gibi ayrıntıları olabiliyor derken kendimi temizlik dunyasında buldum . İnstagramda arkadaslara sordum ve herkes kullandığı memnun olduğu üründen bahsetti. Bende hepsini tek tek araştırdım mağazalara gittikçe inceledim ve en son Rowenta aır force ile Siemens arasında kaldım 


Rowenta ürünlerinden herkes memnun ve ilgimi daha çok çekti . 18v ve 24v seçenekleri varmış bunlar 30dk ve 45dk şarj kullanım sürelerini ifade ediyor. Youtube videolarda da çok başarılı olması dikkati çekiyor.


Siemens de ise 14.4v ile 25dk varan şarj süresi ile kullanım sağlıyor ve bir artısı da minik Şarjlı el süpürgesinin olması. 


Bu ürünü lokal kullanmayı planladım zaten elektrik süpürgem genel temizlikte ihtiyacımı karşılıyor. Dolayısıyla Siemens i sectim . Ürün geleli 3ay oldu ve acayip memnunum. Yer kaplamamasi için ikiye katlanabiliyor ve sürekli şarj ayağında tuttuğum için istediğim an kullanabiliyorum. Minik süpürge ile detay alanları temizleyebiliyorum ve temizliği torbasiz olmasına rağmen çok kolay. Çekis gücü de evdeki süpürgemi aratmıyor hatta bir gün tüm evi bununla supurmuslugum var:) en güzeli Buse ye yemek yedirdikten sonra bir hamlede supurebilmek. 

Keyifli günler :)


25 Ocak 2014 Cumartesi

Kimdi Giden Kimdi Kalan

Kimdi giden kimdi kalan
Giden mi suçludur her zaman
Ne zaman başlar ayrılıklar
Dostluklar biter ne zaman

Her geçen gün bir parça daha
Aldı götürdü bizden
Aynı kalmıyordu hiçbir şey
Değişiyordu kendiliğinden

Artık çözülmüştü ellerimiz
Artık bölünmüştü yüreğimiz
Birimiz söylemeliydi bunu
Ötekini incitmeden

Kimdi giden kimdi kalan
Aslında giden değil
Kalandır terk eden
Giden de bu yüzden
Gitmiştir zaten...

Murathan Mungan

Çok sevdiğim bir şiiri paylaşmak istedim iyi hafta sonları dilerim :)

10 Ocak 2014 Cuma

Son zamanlar ve okuduklarım


Lise zamanlarımda radyoyu sıklıkla dinlerdim. Gündüz okula yürürken yolda, maça giderken, evde iş yaparken akşam ödev yaparken ve dinlenirken :) Bu zamanlarda Radyo D de Muzo'yu dinlerdim akşamları, Şeker Oğlan ile ardı sıra yayın yaparlardı. Geçen gün kitap siparişi oluştururken kitabını farkedip almak istedim. Muzo, Okan Bayülgen gibi millete dobra dobra sözler söylerdi ve tepki oranında devam ederdi sohbeti. Açıkcası hoşuma giderdi özgüvene sahip birinin bu sohbeti. 

Neyse efendim kitap geldi aldım okudum.


Yanlızca bendeki hüsranı sormayın gitsin. Ben diyalog beklerken karşımda bir biyografi görünce afalladım :( Başladığım kitabı bitirme takıntısı olmasa bitirmezdim de ıhh mıhhh diye diye zorla bitirdim. Bir daha biyografi mi ASLA!

Arkasından Pucca'nın "Ay Hadi İnşallah" kitabına zıpladım biraz gırgır şamata olsun diye.


İlk kitabıyla kahkaha attığım, ikinci de saçmalamış dediğim, üçüncü de ise belki toparlamıştır üslubunu dediğim yazarın son kitabını eğlenmek için aldım ama kendimi resmen bel altı konuşma balonlarında buldum :( Bana göre eğlenmek bel altını kullanmak değildir o yüzden ilk kitaptaki zevki alamadım. Neticede okumuş olmak için okuduğum bir kitap oldu. Bundan sonra bir daha yolumuzun denk düşeceğini sanmıyorum bu yazarla. 

Evim Sensin



Uzun süredir dram içeren dizi,film izlemiyor hep dram içerdiği için gündemden bile uzak duruyorum neredeyse.

Dün akşam Evim Sensin filmini izledim.

Aslında vizyona girdiğinde gitmeyi çok istiyordum ama ozaman kısmet olmamıştı.

Derken dün ne yapalım sorusunda bu film şimşek gibi çaktı :)

İzlerken ilk aklıma gelen "First 50 dates" (İlk 50 Öpücük olarak çevrilen) film oldu. Konu olarak aslında birbirinin aynısı. First 50 dates biraz daha romantik komedi tadında kalıyor.

Fahriye Evcen öyle bir döktürmüş ki oyunculuğunu yemin ederim boğazım düğüm düğüm oldu biri dokunsa hıçkıra hıçkıra ağlayacak moda girdim! Zaten kendisinin oynadığı projeleri takip eder ve başarılı bulurum. Ama konu dram ise verin rolü kıza ağlatsın sizi :D

Ben çok duygulandım izlerken izlemediyseniz izleyin derim .



3 Ocak 2014 Cuma

Düğün Dernek





Geçen hafta gittim bu filme büyük hevesle.

En az bir çalgı çengi mizahı bekledim ama okadarını göremedim.

Sinemada eğlendim ama sanırım daha fazlasını bekliyordum :P

Yinede gitmek isteyenlere tavsiye ederim ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...