22 Aralık 2013 Pazar

Buse'nin odasına black out(karanlık) perde seçimi


Merhaba,

Bu postta Buse'nin odası için aldığım perdeden bahsedeceğim.

Normalde oda mobilyasına uygun olarak aşağıdaki fotoğrafta bulunan beyaz tül perde ve krem rengi güneşlik perdesini kullanıyordum.




   Fakat gün geçtikçe Buse'nin uykuya girmesinde zorlanması ve karanlık ortamda daha rahat uyuduğunu farketmem üzere bir arayışa girmiş bulundum. Bir arkadaşımdan duyduğum black out perdelerin uygun olacağını düşündüm ve perdeciye daldım. Ürünleri inceledim. Black out denilen perdeler 3 katmandan oluşuyor ve çeşitli renkleri var. Ürünün alt ve üst katmanı seçeceğiniz renkte ara katmanında ise siyah rengi bulunuyor. Dolayısıyla seçeceğiniz renk sizin tercihinize kalmış. Ben gül kurusu tonlarını tercih ettim ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere yaptırdım. Beyaz tercihim olacaktı ama perdeci beyaz rengin gri tonları gösterebileceğini ve koyu tonların daha karanlık yapacağını belirtmesine rağmen gene pembe tonlarından vazgeçemedim!


   Yukarıdaki fotoğraf gündüz vakti ışık açıkken aşağıdaki fotoğraf ise aynı zamanda ışığı kapattığımda çekildi.(İlk fotoğraflarda aynı zamanda çekildi) Dolayısıyla görüldüğü üzere epey karanlık etkisi oldu.


Dolayısıyla artık daha rahat ve mışıl mışıl uyuması için gerekli ortamı sağladık bakalım umarım faydalı olur.

15 Aralık 2013 Pazar

9 Ay Kontrolü


Bu ay kontrolümüz vardı ve zıpladık gittik.

Boy ve kilomuz persentile eğrisinde uygun seviyelerde görünüyor :)

Yemek olarak aynı şekilde devam ediyorum. (Kahvaltı,1 öğün yemek,1 öğün meyve,yoğurt) ve haftada 2 balık. Bir gün kırmızı et bir gün beyaz et eklemeye devam ediyoruz sebze yemeklerine. Sebze olarak mevsim sebzelerinden haşlayıp içerisine başka kapta koyduğum eti koyup biraz çekiyorum ve öğün tüketimine hazır hale geliyor. Meyve ise çok ekşi sevmediğinden kokteyl modunda ortaya karışık birşeyler veriyorum.

Demir damlası sabah 4 akşam 4 olarak devam ediyor.

Ayakkabı konusuna değindi doktorumuz. 4 önemli faktör belirtti bize:
1) Ayakkabı tabanı yumuşak olacak
2) Ayağına uygun büyüklükte olacak
3)Ortopedik olmasına gerek olmadığı (Ciddi ayak bozukluklarında önerdiklerini belirtti )
4)Tabanının kaydırmaması gerektiği.

Şimdilik Buse'nin ayak numarasına uygun bebek ayakkabılarını kullanıyorum kullanamaz duruma geldiğinde ise yukarıda belirttiğim özelliklerde bir ürün alacağım.

Menenjit aşısından bahsetti doktorumuz. 9.cu ay sonrası isteğe bağlı yaptırabilirsiniz dozları var diye belirtti. Önümüzdeki aylarda yaptırmayı planlıyorum.

Zaman geçiyor çok çabuk.

1 yaş doğum günü yaklaşıyor ve ben halen kararsızım neler yapacağım konusunda :(


Bu aralar ...


Bazen hobi bazen kitap takılırdım önceden.

Son zamanlarda kitaba pek vakit ayıramadığımı fark edince hemen merak ettiğim kitapları temin ettim ve okumaya başladım.

İlki:



Ayşe Kulin'in tarzını seviyorum. Bu kitabı boğazımda yumrular oluşa oluşa okudum. Çok duygusal ve etkileyici bir roman. Kitap sonunda gözümden bir kaç damla yaş gelmiş olabilir!


İkinci:



Pucca'nın 3.cü kitabı olan 'Allah beni böyle yaratmış': İlkini okurken kıkır kıkır gülüyordum bir hevesle ikincisine daldım ama belaltı sözcük fazla olduğundan soğudum ve uzun bir süre ele almadım. Derken üçüncü ve dördüncüyede kavuştum. Biraz eğlenmek için elime aldım ama açıkcası pişman oldum :( Bu kitap direk belaltı jargonuna dayanıyor. Eğlendiğim yerleri de oldu ama açıkcası bu kadar küfürü yakıştıramıyorum bayanlara. Kitap bitti ama nasıl bitti :S Dördüncüyü de almış oldum umarım biraz daha düzgündür içeriği :(


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...