15 Eylül 2013 Pazar

Dışarıya çıkarken alınacaklar listesi uzamaya başladı =)




     Ek gıdaya geçince malum hazırlıklar artıyor. Mümkün olduğu kadar doğal beslenmesi için mevsim sebze ve meyvelerini tercih ediyorum.

     Evde yoğurt mayalamak çok kolay aslında. Sütü kaynatın ve soğurken parmağınızı içerisinde 10sn tutabildiğiniz zaman tahta kaşıkla bir kaşık yoğurdu soğumakta olan (ılık kıvamda) süte karıştırıp tencerenin ağzının sıkı sıkı kapatıp etrafımı sarmalayıp bir yere koymak ve beklemek gerekiyor. Fakat ben çalıştığım için vakit benim için nakit ve dolayısıyla beni en az meşgul edecek cihazları kullanmaya gayret ediyorum.


     Yukarıdaki yoğurt yapma makinesini aldım. 2 tane 1 lt'lik kabı var. Duyduğum kadarıyla tüm yoğurt yapma makinelerinin mantığı aynı. Bu makine ile süzme yoğurt da yapabiliyorsunuz. Bir de mini 6'lı kapları var. Cocugunuza bu kaplarda da mayalayabilirsiniz tabi bu kapları tefalshop gibi bir yerden temin etmek gerekiyor. Ben yoğurt mayalamak işini şu şekilde yapıyorum. Tam yağlı UHT (uzun ömürlü süt) alıyorum ve tava yoğurdu kıvamında bir yoğurt ile mayalıyorum. 1 kap için 1lt süte tepeleme bir çorba kaşığı yoğurt koyup iyice homonize olana kadar karıştırıyorum ve makineyi de 11 saate kuruyorum. (min 10,max 12 saate kurabiliyoruz.) Bence bir tekno tasarım için oldukça iyi. En azından her yaptığımda süt kesilirmi korkusu olmadan işime devam ediyorum. Bu arada aaaaa sen günlük süt almıyormusun? (cani anne!) yada dışardan taze süt bulamıyormusun(pis anne!) cümlelerini kulak ardı ediyorum. Ben ne yiyorsam ufaklık da onu yesin ki hassas bir bünye olmasın en azından benim fikrim bu ;) Bu arada bu işlemi 1 kap için yapıp bitmesine yakın ikinci kaba uyguluyorum böylece evde sürekli bir yoğurt döngüsü devam ediyor . İlk resimde paylaştığım kavonozun ilkinde bu yoğurttan var sadece.


       İkinci kavonozda ise: küçük bir tencerede haşladığım yeşim üzüm,mor üzüm, muz,elma var. Bunları 10dk kadar haşlayıp mikserden geçirdim. Üzüm olduğu için tamamen sıvı olana kadar çektim. (Malum çekirdek olayı)

     Üçüncü kavonoz: Bunun içerisine kibrit kutusu yarısı büyüklüğünde kırmızı et(kıyma), birkaç parça brokoli, bir küçük havuç, ufak bir dilim domates(çok koyunca pişiksel sorunlar oluşuyor),ve az biraz piriç ekleyip minik tencerede kaynattım. Bitince süzgeçten geçirdim ve karışıma 3 yemek laşığı süzdüğüm karışımın suyundan ilave ederek taneleri kalacak şekilde (yani çorba olana kadar değil çatalla ezmiş gibi) rondoda çektim. 

Peki sıralaması nasıl oldu derseniz;
     İlk öğüne devam sütü ile başladık, öğlen yoğurt, öğleden sonra sebze karışımı ve bir sonraki öğünde meyve kokteyli. Bu arada hepsini yiyecek diye bir beklenti oluşmasın kimsede. Bir kaşık yese kar gözüyle bakıyoruz malum hepimiz anneyiz =) Ha hiç istemeyebilir de kesinlikle zorlamak yok! Zevk onun zevki siz ona ayak uyduracaksınız ;) İştahla kalın sevgiler :D

8 Eylül 2013 Pazar

Çok vaktim vardı da bir temizlik postu atayım dedim =)


Ufaklık büyüyor ve her yeniliği bizi farkı düşünmeye ve hareket etmeye sevk ediyor.

Bu sıralar emekleme ve sürünme dönemindeyiz.

Söz konusu yerde geçince temizlik konusunda titizleniyor insan.

Beni tanıyanlar nekadar hassas ve dikkatli olduğu bilirler.

Fakat evi ne kadar temiz tutuyorum desemde her yerden saç kıl tüy çıkıyor!

Böyle olunca da benim tüylerim diken diken oluyor!

Bir gün siliyorum ertesi gün bakıyorum saç!

Bir gün siliyorum ertesi gün bakıyorum halı havı!

Derken her gün ev siler süpürür oldum :(

Böyle olunca da çokça zaman harcıyorum.

Bebek dönemi gereği her bulduğunu ağzına götürüyor ve bu bahsettiğim edilgenlerden biri oluncada benim gözlerim pörtlüyor!

Derken aşağıdaki resimde bulunan ürün dikkatimi çekti ve aldım. Eve gelip bir süpürge sonrası denedim.





Valla haldır haldır viledi sıkmaya boşuna uğraşmışım onca zaman! Pedallı sistemi ile şipşak suyu skıyor.
Yanlız bir dezavantajı var minik aralar (mesela halı ile duvar arası) mesafelerde başarılı değil. Yüzeyi geniş olduğundan hızlı temizlik sağlıyor. Pedallı sistem ve içerisinde özel su fışkırmasını önleyen bir sistem var ve bununla dışarı su damlamıyor bile. Koltuk altını silmeyi denedim, kıvrıldığı için başarılı oldu ama yükseklik önemli mevzu.yani çok kısa alanda kafasını sokamaz. Benim amacım sık temizlik yaptığım için geniş alanları şipşak temizlemekti ve başarılı oldu. Minik alanlarda yine standart viledamla yolculuğuma devam edeceğim.


Ha bir de viledanın bir ürünü daha var dikkatimi çeken onu da planıma alabilirim :)

O da aşağıdaki video'da mevcut:




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...