19 Ağustos 2013 Pazartesi

Philips AVENT Kombine Buharlı Pişirici ve Blender Kullanımı ve Katı Gıdaya Geçiş Dönemi


     Çok sevdiğim bir arkadaşım ki kendisi mutlaka şuan bu satırları okuyordur bana bebeğinde kullandığı bu cici ürünü katı gıdaya geçiş döneminde kullanmam üzerine verdi.

      Katı gıdaya geçişte doktorumuz öncelikle pirinç unlu muhallebi denememizi ve 3 gün uygulamamızı söyledi. İkinci üç günlük periyotta kabak haşladım ve haşladığım kabağın pişirdiğim suyundan ilave ederk zeytinyağı ekleyip çatal ile ezdim ve öyle verdim. İlk 3'er günlük periyotların amacı bebeğin gıda alerjisi var mı yok mu onu tespit etmek. Sonraki 3 gün kabak+havuç, bir sonraki kabak+havuç+patates şeklinde devam ediyor. Denenen her sebze yada meyve cepte kalıyor. İstediğimiz zaman verebiliriz anlamına geliyor. Öncelikle meyve vermiyoruz çünkü tatlıyı yediğinde birçok bebek sebzeyi istemiyormus eee onlar da haklılar :D Şuan mevsim sebzelerine devam ediyorum ve sırayla neler varsa deneyeceğim.


      Canım dostumun gönderdiği bu ürün tek bir kap ile hem haşlıyor hemde püre haline kadar(isterseniz püre olmadan kesebilirsiniz) getiriyor. Cihaza kestiğimiz sebzeleri koyup belirtilen butonu sola çevirerek  pişirme süresinde pişiriyoruz ve bip sesi geldiğinde üstteki hazneyi ters çevirip bu sefer butonu sağa çevirerek istediğimiz kıvama gelene kadar robottan çekiyoruz. İleride yeme güçlüğü yaşamaması için ben taneli bırakıyorum(sanki çatalla ezilmiş gibi). Ve soğuduğunda biraz zeytinyağı ilave ederek bebeğime yediriyorum. Parçaları çok kolay çıktığından temizliği de oldukça kolay. Çalışan bir anne olarak bu ürünü çok sevdim. Benim gibi ocakta unutkanlığınız varsa bu ürünü değerlendirebilirsiniz.

   


Hangi mama sandalyesini almalı?



   İlk etapta basit bir mama sandalyesi işimi görür zaten çocuk az büyüsün oturmak istemez düşüncesinde olarak ikeadan bu mama sandalyesini aldım. Busecik şuan oturuyor ve mama sandalyesinde vakit geçirmeye başladı. Ek gıda denemesinde verdiğimiz besini alışması için sandalyesinde veriyoruz. Buraya kadar herşey güzel fakat kızımın emsallerine göre daha tombik olması ile bu sandalyeyi çok uzun süre kullanamayacağımı anladım :( 


İkea'nın bu modelin 3 parçası bulunuyor.



     Destek minderi ilk oturma aşamalarında hakikaten oldukça başarılı. Hatta bahçemizde bulunan salıncağa koyarken de bu minderi kullanıyorum.

      Neyse gel gelelim esas konuya.  İleride de kullanabilmesi amacıyla Chicco Polly mama sandalyesini almaya karar verdik. Ben Joie ve Polly arasında kaldım. Joie Chicco'a rakip olarak çıkarmış hemen hemen özellikleri aynı fakat polly daha fazla yatabiliyor.Koltuk yüksekliği ayarlanabiliyor. Üzerindeki kılıfın temizliği kolay,önündeki tabla kolayca çıkarılıp takılıyor. Birden fazla tablasının olması bebeğinize yemek yedirirken yaşadığınız güçlük karşısında yedek tepsi olarak yardımınıza koşuyor ve cici figür alternatifi. 




Özellikleri:
  • Dolgu malzemeli kılıf ve ön tepsisini kolayca çıkarabiliyorsunuz, bu sayede Polly yüksekliği ayarlanabilen ve her masaya adapte edilebilen bir sandalyeye dönüşüyor.
  • Oturma yerindeki kılıf, bebeğinizin başını yaslayacağı iki kat malzeme ile doldurulmuş olup son derece kavrayıcı ve yumuşak bir yapıda. 

  • Hitap Ettiği Yaş Aralığı: 6 Ay ve üzeri.




  • Teknik Özellikler:
  • Kılıfın içi dolgulu malzeme ile doldurulmuştur, saran bir yapıya sahip.
  • Yüksekliği ayarlanabilen ayak dayama bölümü ve bebeğin aşağı kaymasını engelleyen desteği ile kullanımı çok rahattır.
  • Üç ayrı pozisyonda ayarlanabilen sırt dayama bölümü mevcut.
  • Oturma yeri ise yedi farklı pozisyonda ayarlanabiliyor. 

    Garanti Süresi :2 Yıl 

    Markanın Ait Olduğu Ülke: İtalya 




  • Kullanan arkadaşlarım üründen oldukça memnunlar umarım bizde bu üründen memnun kalırız.

    Koltuğumuza araba aldık: Bir bebek oto koltuğu macerası


       Evet başlığı yeniden okumanıza gerek yok. Çünkü saçmaladım. Arabaya bebek koltuğu almaya çıktık ama koltuğa mı araba aldım araba mı koltuğa alındı bilemedim. Ne kadar çok çeşit var ve nekadar farklı bir fiyat stratejisi! 100tl de bebek için araba koltuğu var 1300tl'de! Nasıl bir skalaysa siz düşünün gari. 

       Arabayı sıkça kullanmamızdan mütevellit bir araba koltuğuna ihtiyaç duyduk. Buse hanım 9 kilo sınıra dayanıp 6 ayı geride bırakmışken Maxi Cosi Anakucağında duramamaya başladı. Çocuğumun içinde kurt varmış gibi bir o yana bir bu yana kalkmaya çalışıyor. Sanırım yavaş yavaş dik oturabileceği koltuğa geçme zamanımız yaklaşıyor diyerekten yola koyulduk. Bebek mağazasına girdiğimizde serüven bizi bekliyordu. Çok çeşitli koltuklar var. Ve kg değerlerine göre sınıflara ayrılıyor. 0-18 9-18 ve 9-36 ay gibi gruplar var. Bizim mevcutta kullandığımız anakucağı yatık durumda olmasından dolayı artık bize hizmet edemiyor. Chicco, Maxi Cosi(Tobi,Priori), Römer, Kraft,Koala vb ürünleri inceledik. Buse'ciği koltuğuna oturtup en rahat edebileceği ve kullanışlı bir model arayışına girdik. En son bu modele karar verdik.

    Ürün Adı :King Plus
    Markası : Britax Römer
    Üretim Yeri : Almanya
    Markanın Ait Olduğu Ülke : Almanya

    Aldığı Ödüller :
    ADAC Çarpışma testlerinde birincilik,
    StiftungWarenTest Ödüllü.

    Kalite Belgeleri :
    ECE 44/04,
    ADAC Motorwelt,
    StiftungWaren,
    35 Otomobil üreticisi onaylıdır. 

    Özellikleri :


    • Britax Romer güvencesi ve kalitesiyle Almanya da üretilen ve ithal edilen, bir çok çarpışma testinde birincilik almış olan dünyanın tercih ettiği ve güvendiği bir oto koltuğu.
    • Çarpışma testlerinden aldığı güvenlik ödülü ve mükemmel koruması ile bu koltuklar ailelere güven veriyor.
    • Açılabilir kasası, basit ve hatasız montaj imkanıyla kemer gergi sistemi dünyada tek olma özelliği taşıyor.
    • Maksimum 15 sn. içinde otomobilinize sabitleyebiliyorsunuz.
    • 3 kademe dinlenme-yatma pozisyonuyla bebeğinizin keyfi yerinde.
    • 5-nokta / merkezi kontrollü emniyet kemeri - 7 kademe pratik yükseklik ayarlıyla güvenli yolculuklar sizi bekliyor.
    • Kemer Koruyucu ve göğüs kafesinde oluşan basıncı dağıtan şok emicileri bebeği koruyor.
    • Baş ve boyun bölgesindeki yükü azaltan özel omuz yastığı bebeğe rahatlık veriyor.
    • Geliştirilmiş kafa koruyucusu bulunuyor.
    • Terlemeyi en aza indirgeyen benzersiz hava kanalları bebeğe huzur veriyor.
    • Cilde zararsız kumaşını istediğiniz zaman çıkarabilir ve yıkayabilirsiniz.
       
    Taşıma Kapasitesi : 9 - 18 kg.
    Ürünün Açık Ölçüleri : 50 x 45 x 65 cm.
    Ürünün Kapalı Ölçüleri : 80 x 47,5 x 70 cm.
    Miktar / gr / kilo : 10,5 kg.


        Buse'yi oturttuğumda rahattı . Başka koltuklarda iki büklüm oldu kamburu çıktı fakat bu koltukta pozisyonu düzgündü. Boyun desteği boynunu çok iyi kavrıyor. Biz kemer ile bağlanan modelini seçtik. Tüm arabalarda isofix bağlantısı bulunmuyor. Kemer zaten koltugun içinden geçiyor diyebilirim bu kısmını aşağıdaki videoda izleyebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz. Ürünün fiyatı orta skalada bulunuyor olsada aslında tuzlu. Ürünün malzemesi ve kullanışlılığı göz önüne alındığında şimdilik başarılı görünüyor.Yatış kademesi seyahat halinde bebeğiniz uyursa daha rahat yatmasına olanak veriyor.Eğer bebeğinizin güvenliğini ön planda tutuyorsanız bu ürüne bakmanızda yarar var.



       Umarım iyi günlerde kullanmak nasip olur.;)

    14 Ağustos 2013 Çarşamba

    Peçete dekupajını nasıl yapabiliriz diyenlere gelsin sıradaki şarkı


    Valla ben öğrenmek için çok debelendim.

    Araştırmadığım site girmediğim gavur bloğu kalmadı.

    Malum ülkemizde herşey ticari!

    İki şey öğrenen hemen satmaya kalkıyor.

    Ben paylaşımcıyım arkadaş!

    İsteyen herkes boyasını alsın nereyi buluyorsa kuzu kuzu boyasın :D

    Neyse efendim velhasıl konuya gelelim.

    İnstagramı pek severim ve şarjımı yiyip tüketsede bayıla bayıla hergün sevdiğim insanların resimlerine bakarım.

    Paylaştığım dekupaj resimlerine konu anlatımı talebi gelince paylaşımcı gençlik olarak olaya el atmak gerekti.

    Cam üzerine dekupaj uygulamasını nasıl yaptım şimdi adımlara bir bakalım.

    1) Cam malzemeyi alıp pon pon fırça kullanarak pıt pıt vurarak dış yüzeyini boyuyoruz. Ben elimi içine daldırdım pek kolay oldu .




    2) 2.ci adım ise 3 kat olarak bulunan desenli peçetenin luzümsuz olan diğer katlarını ayırarak en ince hale getirip desenleri dikkatlice kesmek.

    3) Kestiğimiz desenleri bir fırça ile dekupaj tutkalı(ağaç tutkalına benzer ve hobi malzemesi satan yerlerde satılır) ile istediğimiz gibi yapıştırmak. İlk başta tutkalın beyazı peçete üzerinde tabaka gibi görünecektir ama merak etmeyin kuruyunca ruhundan eser kalmayacak ;)

    4) Süsleme kısmı: Ben farklı renklerde dekupaj boya ile puantiye yaptım. Puantiyeleri pon pon fırçanın tersi, stencil, ince uçlu fırçalardan yapabilirsinz.




    5) Eğer bir tabağa uygulayacaksanız peçete dekupajını tabağın altından nasıl görünmesini istiyorsanız ona göre yerleştirip süslemesini yapabilirsiniz.


    Kuruyunca yukarıdaki gibi görünmesi bekleniyor.

    6) Eğer tabak boyuyorsanız en son aşama beyaz renkl akrilik boya ile kalan kısmı boyamak ve arkasından cila atmak olacaktır.

    7) Kavanoz boyuyorsanız kapağını keçe ve çeşitli kurdela yada iplerle şenlendirebilirsiniz.




    Şimdiden ilgilenen ve merakı olanlara kolay gelsin.

    (Malzemeleri hobi malzemesi satan yerlerden cam objeyi marketlerden temin edebilirsniz)

    Şeker Kurabiyeli Aksiyonlar


    YAkın br arkadaşımın bebişinn doğum günü için deneme 1-2 yaptım.





    Çeşitli modeller deneyerek ortaya cici şeyler çıkardık =)



    Tabi kızımın adının olduğu kurabiyeyi yapmayı da ihmal etmedim :D

    1 Ağustos 2013 Perşembe

    5,5 ay sonunda ek gıdaya geçme çalışmalarımız başladı ;)

       5.ci ayımızı geride bırakırken ufaktan ufaktan ek gıdalara başlama kararı aldık . Doktorumuz öncelikle pirinç unu ile yapılan muhallebiyi(hazır olarak mama firmalarının sutlu pirinçli isminde ürünü var yada pirinç ununu alıp tavana hazirlayabiliyorsunuz) mamaya ekleyebilcegimizi söyledi .
     
       90cc mama+30cc sutlu pirinçli karışımını 3 gün arka arkaya günde bir ögün vermeye başlayın dedi. İlk uç gün bunu yemekte zorlanmadık. Sırada sebze haslamalari var. Sebzeleri haslayip bir kaba alıyoruz haşladığımız sudan biraz ilave edip üzerine zeytinyağı döküp catal ile eziyoruz ve bunu günde 1 ögünde olmak üzere yine 3 gün arka arkaya uyguluyoruz. Sebze olarak kabak,havuç,patates ile başlıyoruz. Sonra diğer mevsim sebzelerine geçiyoruz . Sebzeler bitince meyvelere geçiyoruz . Meyveleri de onceleri haslayarak sonraları cam rendede rendeleyerek veriyoruz.
     
     
     
     
       Verdiginizi bebeğiniz yemek zorunda degil zaten deneme yaparak alerjik reaksiyon gösterip göstermediğini kontrol ediyoruz. Az yiyebilir, tadına bakabilir ya da hiç yemeyebilir. Biz zorlamıyoruz . Yerse yer yemezse yemez , nasıl olsa gunu gelince yiyecek ;) bu arada anne sutu azaldığı için su da vermeye başladık . Hareketli günler bizi bekliyor sanırım.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...