10 Kasım 2012 Cumartesi

27.ci Gebelik Haftası

 
 
   Bu hafta kendimi tombul bir köfte gibi hissediyorum. Aslında aşırı kilo almamıştım. Ama son 1 ayda aldığım 4 kilo beni iyice tontik bir hale getirdi. Yüz göz aynı ama göbek baya bir öne fırladı =)
 
   Bu gebelik haftasında zor nefes alacağım yazıyor birçok yerde akciğerlerin tam şişememesinden dolayı. Evet tam olarak tıkandığım zamanlar oluyor ama 7/11 nefes terapisiyle bu duruma hemen el atıp düzenlemeye çalışıyorum. Bebiş bu hafta 1000-1500gr arası olabilir denmiş sanırım bunu önümüzdeki hafta doktorum daha yaklaşık ifadelerle belirtecektir.
 
   Önümdeki takip ettiğim gebe arkadaşlarımın hepsinin doğurması ne oluyor yaaaaaeeee sıra bana mı geldi sorusunu getirdi bir an. Sonra mantıklı düşününce daha epey zaman olduğunu görmüş bulunmaktayım.
 
   Bu arada zaman zaman çıkıp bebek alışverişimi tamamlamaktayım. Malum Ocak sonu Şubat başı gibi (kısmetse) bebeği beklediğimi düşündüğümde Ankara'nın o karakışında dışarı çıkıp alışveriş yapmak hiç de mantıklı gelmiyor. Hazır şuan popişimi kaldırıp gezebiliyorken eksiklerimin çoğunu tamamlamış bulunmaktayım.
 
   Aslında bu bebek alışverişinin son ana bırakılmaması gerektiği kanaatindeyim. Arabası, park yatağı, nevresimi, banyo küveti, şampuanı derken bir anda külfetli rakamlarla karşılaşıyor insan. Doğumdan önceki son 4 aya yaymak daha mantıklı geliyor ki ben şimdiden bir çoğunu aldım. Bazıları abartık ayyy şikerimmmmmmmmmmmmm çok erken daha dese de bu benim kararım benim seçimim. Allah göstermesin ama zaten bir aksilik olacaksa son anda da olabilir. Bir ara geniş zamanım olursa detaylı bir liste postu hazırlamayı düşünüyorum.
 
   Şimdilik sevgiyle kalın ;)
 
 
 
*İnternetten alıntıdır
 
 

6 Kasım 2012 Salı

Normal mi Sezeryan mı? Epidural mi Spinal mi?



     Bu aralar en sık duyduğum sorular bunlar. Ah tıp okuyaydım da size beş beş yanıt vereydim. İnsanlar 10 kez doğurmuş gibi bir afra bir tafra nasıl doğum yapacaksın diye soruyorlar. Ama bir görseniz bir ahkam kesiyorlar zannedersiniz ki her türlü doğumu yapmışlardır.
 
     Her iki doğumu yapanlar normal doğum korkusunu aşılamak dışında işe yaramıyorlar. Ay şekerim ben normal çatır çatır doğurdum ama sezeryan da bir rahattım anlatamammmmmm. Neyi anlatamaaaan? diyesim geliyor. Yani yaradılış gereği herşeyin normal olması kanaatindeyim. Acı çekilecek tabi biraz mazoşist olmakta yarar var anne olucaksınız boru değil! Normal doğumla tüm hormanlar çalışarak bebeğin dünyaya geldiğini kabul edip hareketlenip süt olayları başlıyor. Sezeryanda ise cerrahi müdahale sonrası biraz geç gelişiyor olaylar ve tabi vücudu kesilen bir anne var ortada :( Yani gönül normal ve sağlıklı olanı ister tabiki. Ama gebelik yaşayanlar bilir ki bu durum 40 hafta süren  gebeliğin son 2-3 haftasında annenin çatısı, bebeğin pozisyonu ve bebeğin yaşadığı kesenin çeperiyle alakalıdır. Yani 37-40 haftalar gelmeden konuşmak zor. Hayırlısı diyelim.
 
     Epidural dedikleri olayı katater takarak yaptıklarında hakikaten ağrısız doğum oluyor deniliyor ama kaburganızdaki iki disk arasına iğne yapılıyor olması insanı huylandırıyor. Yani eğilerek sırtınızdan iğne vurulacaksınız? Normal doğum yapan arkadaşlarımdan katater takılmadan epidurali sadece iğne olarak uygulatanlar geçici ağrı azalttığını söylüyorlar. Kendi doktorum ise tamamen karşı fikirli fakat nedenini henüz soramadım. Spinal ise sezeryanda yapılan ve tüm bölgeyi uyuşturup ıkınmayı önleyen bir anesteziymiş. Daha ürkütücü geliyor insana. Doğum yaklaştıkça insanın korkusu artıyor diyorlar bakalım yaşadıkça göreceğiz.
 
     Dediğim gibi anestezi konularında pek de araştırma yapmadım ve bu konuda uzman da değilim ama uygulanış itibariyle çok iyi bir uzman gerektiği kanaatindeyim. Zaman geçiyor şurada 3 ayım kaldı. Sonlarda belirli olacak ne olup biteceği şimdiden hayırlısı olsun yeterki bebişimiz sağlıcakla gelsin diyoruz.

Şeker yüklemesiyle off oldum!


   Geçen hafta 1 Kasım'da şeker yüklemesi testi yaptırdım. Malum 24-28 gebelik haftalarında bu test uygulanırmış. Doktorum 50 gr glukoz iç ve 1 saat sonrasında gidip kan ver dediği için bende glukozu içtikten 1 saat sonraya yetişmek üzere hastaneye yola koyuldum.
 
 
   Amaaanın varya hastane yolunda bir trafik vardı Allah sizi inandırsın 1,5 saatte gideceğim yolu kociş sayesinde yetişerek tamamladım ama tabi 1 saat muhabbetinden dolayı stres hat safhadaydı :( Siz siz olun böyle bir test yaptıracaksanız gidin ve öyle yaptırın. Neyse efendim yetiştik bir şekilde hastaneye de doktor amcam benden tiroid ve idrar testi de istemişti biz bunları hesaba katmayınca hemşire abla idrarda şeker çıkar kuzuuuuum dedi. O can havliyle çıkarsa çıksın doktora söylerim dedim ama nasıl atlamışım bu durumu anlayamadım :( Velhasıl sonuçta bir sıkıntı çıkmadı efendim. Çok şükür ben koşturmamla kaldım. İşin en kötü tarafı bütün gün o şekerin etkisiyle çarpılmış gibi gezdim. Tansiyonum düştü sanırım beynim döndü döndü döndüüüü :( Fazla şeker çarparmış ta haberimiz yokmuş! Neyse bunu da atlattık ya çok şükür! Kısmetse yarın tetanoz 2.ci aşımı yaptıracağım. Bu aşı da doğumda kordon kesme yada cerrahi müdahalede olası tetanozu önlemek için vuruluyor. (Tabiki kişiye bağlı) Ben ilkini bir ay önce yaptırdım ve sıra 2.ci de.
 
   Bu arada kızım kımıl kımıl,maşallahı var. Sürekli kendini anımsatıyor ben buradayım annecim diye. Böyle ayakları uzatıp gerinirsin ya aynı şekilde göbeğimin çapraz yanlarında alt ve üstte tepikler hissediyorum. Bir sığdıramadım kızımı diye korkuyordum doktora gidene kadar. Şu ana kadar doktorun tartısına göre 9 kilo kendi tartıma göre 7 kilo almış bulunmaktayım. 27.hafta itibariyle birçok sitede bu kilonun normal olduğu ifade edilsede doktorum kilomu fazla buldu :( Şu durumda yemekten de kısmak istemiyorum ve dolayısıyla kendimi yürüyüşe adıyorum :)

3 Kasım 2012 Cumartesi

Ece Aymer Craft House Sergisi - Ankara



Çok beğenerek takip ettiğim Ece Hanım'ın ahşap ve dekoratif boyama sergisi Ankara'da ikamet edenlere açılıyor.


3 kasım-10 kasım Ankara Gordion AVM,
11 kasım-18 kasım Ankara Panora AVM de sergiyi gezmek mümkün olacakmış..
 
İmkan bulursam bir ara bende zıplamayı düşünüyorum.
 
Daha detaylı bilgi için Ece Hanım'ın bloğunu ziyaret etmek için, burayı tıklayınız.
 
 
 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...